5 conceptii false despre iubirea adevarata

Must Try

Credem (asa cum faceam de multe ori in copilarie) ca daca ne straduim mai tare si muncim pentru o aprobare, altii vor observa si vor fi impresionati atat de stradania noastra cat si de comportament, dorind sa umple acel gol din relatiile noastre. Cu toate acestea, atunci cand exista asteptari nerealiste, golul ramane iar iluzia asteptarilor continua. – Tarra Bates-Duford, Ph.D., MFTEste in firea noastra sa distram si sa exploram perceptia de asteptare. Ne setam in mod natural anumite asteptari atat de la noi cat si de la cei din jur. Spre exemplu, este normal sa ne asteptam de la altii sa se poarte civilizat si uman – sa respecte contractul social general acceptat.

Apoi mai este si persoana ale carei asteptari in privinta altora sunt atat nerealiste cat si neadecvate; aceste sperante se prezinta de multe ori in cadrul intim al relatiilor.

Tarra Bates – Duford, doctor in psihologie si un terapeut marital/de familie explica:

„Asteptarile invariabile, nerealiste sunt corelate direct cu probleme de putere, manipulare si control. (Foarte multe) relatii se formeaza intre persoane care nu cunosc slabiciunile si nesiguranta partenerilor.”

Parte din gandirea responsabila este intelegerea faptului ca altcineva va poate face fericiti. „In loc sa va uitati la altii pentru a va satisface nevoile, trebuie sa preluam responsabilitatea asupra propriei vieti si sa facem schimbarile necesare ce se afla in interesul nostru,” explica Bates – Duford.

Asteptarile realiste in cadrul relatiilor bazate pe iubire necesita ca noi sa intelegem de la inceput si sa acceptam punctele tari si slabiciunile ambelor persoane.

Cu alte cuvinte, alegeti sa intelegeti si sa va iubiti partenerii pentru cine sunt si pentru cine nu sunt; scapati din start de gandirea ca partenerul ar trebui sa umple golul unde voi simtiti ca aveti lipsuri.

Din aceasta cauza, articolul se axeaza asupra a 5 lucruri pe care nu ar trebui niciodata sa le asteptam intr-o relatie. Am inclus si unele sfaturi pentru a va ajuta sa faceti fata acestor ganduri si emotii.

In primul rand, cele 5 lucruri pe care nu ar trebui sa le asteptam de la relatii:

1. Ca partenerul ne va intelege toate sentimentele
Sentimentele sunt atat complexe cat si libere pentru interpretare. Prin urmare, este nerealist (si irational) sa ne asteptam ca partenerul sa inteleaga complet ce se intampla sub suprafata.

Daca acesta are o banuiala in privinta a ceea ce simtiti, el sau ea va vor intreba – nu totdeauna – care este problema (ex. E totul in regula?). Eliberati-va partenerul de tot acest interogatoriu; este necesar sa ii abordati si sa ii informati despre ceea ce se intampla.

2. Ca relatia ar trebui sa se lipseasca de conflict
Fiecare tip de relatie este predispusa la conflicte ocazionale. De ce sa ne asteptam ca relatiile de iubire sa fie diferite?

Citeste continuarea articolului aici: 5 conceptii false despre iubirea adevarata

Ultimele articole

Mai multe articole recomandate