Alege perdeaua potrivita pentru o fereastra dichisita

Must Try

Ne feresc de soare si de priviri indiscrete, asa ca trebuie sa alegi cu grija draperiile si perdelele din casa ta. Daca pana acum ai crezut ca perdelele sau draperiile nu sunt atat de importante intr-o camera si ca sunt folosite doar ca elemente sau accesorii necesare de decor, ei bine…te-ai inselat.


Stim cu totii ca atmosfera din camera iti poate influenta major starea de spirit, astfel ca perdelele alese indiferent de stilul adoptat nu pot fi alese la intamplare, ele trebuie sa armonizeze si sa completeze intreaga camera prin aspecte importante precum culoare, lungime si material.

Mai jos regasesti cateva sugestii ce te vor ajuta in alegerea perdelelor potrivite in functie de arhitectura camerei si a ferestrelor, culoarea mobilierului ales, si de ce nu, a bugetului.

Stilul clasic

Acesta este definit prin eleganta impunatoare si lux. Daca si tie iti plac materialele cu aspect stralucitor si accesoriile bogate atunci acesta este stilul potrivit casei tale.

Mizeaza pe matase si satin sau, pentru a echilibra niste draperii somptuoase in culori intense, cu pliuri adanci si franjuri, poti alege perdele realizate din bumbac alb cu bordura dantelata.

Accesorizeaza-le cu ciucuri cu detalii aurii sau cleme decorative din lemn sculptat, iar pentru galerie poti alege capete ornamentale in forma de floare, sageata sau frunza.

Stilul contemporan

Iti traiesti viata intr-un ritm alert si ti-ai dori ca, atunci cand te retragi in spatiul tau personal, sa te poti relaxa intr-o atmosfera calma si ordonata? Alege o schema minimalista de decorare a ferestrelor, in care se regasesc doar elementele esentiale, evitand tot ce ar putea da senzatia de supraincarcare a spatiului.

Opteaza pentru perdele in culori neutre, in care accentul este pus mai putin pe model si mai mult pe tesatura, si pentru draperii simple, incretite, in locul unora cu pliuri late. Pentru un control mai bun al luminii poti monta si jaluzele interioare.

Foloseste putine accesorii pentru perdele, realizate din lemn, sticla sau metal.

Stilul eclectic


Citeste continuarea articolului aici: Alege perdeaua potrivita pentru o fereastra dichisita

Ultimele articole

Mai multe articole recomandate