Alegerea patului perfect pentru cei mici

Must Try

In zilele noastre, exista multe optiuni atunci cand vine vorba de decorarea unui spatiu din casa.

Dormitoarele copiilor nu fac exceptie in ceea ce priveste paturile, un element esential pentru odihna lor.

Este locul in care isi creeaza visele, nu doar cele din lumea viselor, ci si cele care reprezinta un pas inainte in viata lor, in viitorul lor.

Patul, locul in care copiii tai dorm linistit pentru a-si reface energia de care au nevoie pentru a face fata fiecarei noi zile, are asupra lor o influenta mult mai mare decat ti-ai putea imagina.

Exista multe aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand alegi un pat pentru un copil.

De aceea, atunci cand amenajezi o camera pentru copii, este indicat sa tii cont de anumite aspecte care depasesc aspectul estetic.

Criterii de care sa tii cont in alegerea patului pentru copii

Ai in vedere varsta copilului! Acest criteriu este esential, intrucat paturile pentru bebelusi difera de cele pentru copiii mai mari, avand caracteristici specifice varstei.

Nu uita de marime! De regula, exista trei tipuri de marimi pentru patul unui copil – 125 x 60 cm pentru copiii intre 0-3 ani, 140 x 70 cm pentru copiii intre 3-6 ani si 170 x 90 cm pentru cei cu varsta cuprinsa intre 7-10 ani.

Salteaua reprezinta un alt element de care sa te ocupi. Aceasta trebuie sa ii ofere copilului o sustinere buna si o pozitie naturala a coloanei. Alege saltele hipoalergenice si antiacariene, pentru a elimina orice tip de risc.

Copiii trebuie sa se simta siguri atunci cand stau in pat, motiv pentru care, in functie de varsta, poti alege paturi cu protectii laterale, ce pot fi indepartate atunci cand nu mai este nevoie de ele.

Verifica, intotdeauna, si materialul din care este confectionat patul. Poti opta pentru modele din placi sau pentru paturi din lemn masiv – brad, stejar sau nuc.

Modele de paturi ideale pentru cei mici

Patul simplu

Citeste continuarea aici: Alegerea patului perfect pentru cei mici

Ultimele articole

Mai multe articole recomandate