Importanta unei bune iluminari in casa

Must Try

Lumina joaca un rol foarte important in lumea decoratiunilor. Daca exista o iluminare buna, putem scoate in evidenta si cele mai discrete incaperi.

Atunci cand decoreaza, oamenii se concentreaza de obicei pe mobila, decoratiuni si pereti, iar iluminatul vine aproape pe urma. Cu toate acestea, asa cum stim, puterea de iluminare in casa joaca un rol crucial.

Implementarea unei scheme bune de iluminat nu inseamna doar selectarea unor produse elegante, ci si alegerea combinatiei potrivite de iluminat pentru a face ca acesta sa fie functional si potrivit pentru scop.

Fiecare zona a casei tale are propria personalitate si merita un iluminat specific. Este adevarat ca in casele mai mari putem crea o senzatie de spatiu mai mare.

Cu toate acestea, dupa cum vom vedea, nu este necesar sa dispunem de spatii generoase sau sa locuim in locuri spatioase pentru a obtine cea mai buna iluminare.

In acest articol iti vom vorbi despre importanta unei bune iluminari in casa. Iti vom da cateva sfaturi care te vor ajuta sa obtii atmosfera pe care ti-o doresti in casa ta.

Lumina concentrata pe activitati

Iluminarea concentrata pe activitati serveste ca lumina primara pentru o camera si trebuie focalizeaza pe activitati.

Tocmai de aceea, ar trebui sa fie de 6 pana la 10 ori mai stralucitoare decat cea ambientala.

Exista mai multe tipuri de corpuri de iluminat potrivite in acest scop: lampi de masa, lampi de birou, lumini de sub tejghea si lampi de podea.

Iluminarea pentru activitati te ajuta sa pui accentul pe activitatile pe care le faci in fiecare zi sau seara si sa iti concentrezi atentia asupra acelui lucru.

In plus, acest tip de iluminat este si mai eficient energetic, fiindca resursele sunt indreptate spre locurile unde este absolut necesara lumina, si nu peste tot.

Sunt mai multe corpuri de iluminat care te vor ajuta, iar multe pot crea un aspect mai intim si mai personal.

Este cazul lampadarelor care ofera si textura, dar si profunzime, in timp ce abajururile creeaza lumina difuza care atenueaza iluminarea.

Luminile de accentuare

Citeste continuarea aici: Importanta unei bune iluminari in casa

Ultimele articole

Mai multe articole recomandate