Lumina naturala vs lumina artificiala

Must Try

Avand in vedere ca fiecare tip de lumina are avantaje si dezavantaje, trebuie sa gasim imbinarea perfecta dintre cele doua, cea natura si cea artificiala, pentru a ne bucura din plin de ele si pentru a crea un ambient relaxant pentru locuinta noastra.

O buna iluminare este primordiala in orice locuinta, in mod special in acelea care nu au foarte multa lumina naturala.

Multe persoane se sprijina pe lumina naturala pentru a ilumina locuintele lor, dar unii dintre noi, din pacate nu au aceasta oportunitate, fie ca dispunem de ferestre mici, fie ca locuinta noastra este intr-un loc cu multa umbra sau cu o orientare care nu permite ca lumina soarelui sa patrunda in interior, de aceea trebuie sa tinem cont de cateva sfaturi pentru a ne putea bucura la maximum de combinatia dintre cele doua.

Mai exact, ferestrele mari, orientate cat de mult se poate spre sud, nu ar trebui sa lipseasca, iar corpurile de iluminat dintr-o casa trebuie alese in functie de camerele in care urmeaza sa fie amplasate.

Iata mai jos cateva informatii care te vor ajuta sa descoperi ce lumina se potriveste cel mai bine in locuinta ta.

Beneficiile luminii naturale

Lumina naturala, intr-o locuinta, nu doar ca sporeste productivitatea si imbunatateste starea de spirit, dar trateaza si tulburarea afectiva sezoniera, o stare de depresie stimulata de perioadele lungi de vreme urata.

Tot ea are capacitatea de a reduce productia de bacterii si organisme daunatoare care se pot dezvolta in orice casa. Lumina soarelui este recunoscuta ca fiind si un dezinfectant natural, avand capacitatea de a imbunatati sistemul imunitar si de a creste nivelul de endorfine si cel al serotoninei. Asadar, lumina naturala este mai importanta decat ai fi crezut, pentru corpul nostru.

Citeste continuarea aici: Lumina naturala vs lumina artificiala

Ultimele articole

Mai multe articole recomandate