Cand alegem sa decoram o incapere stim foarte bine ce loc i se cuvine fiecarui obiect de mobilier sau accesoriu astfel incat sa creeze o atmosfera placuta.


Covorul este unul dintre acele obiecte care stim exact unde va fi asezat, influentand categoric design-ul unei camere, izoland termic si fonic camera.

Dar ce ai spune daca l-ai aseza intr-un alt loc decat pe podea? Da, ai auzit bine. Vei ramane surprins in cate moduri se poate folosi un covor.

Covorul ca decor pentru perete

Daca ai considerat ca rolul covorului este doar acela de a proteja podeaua, afla ca il poti folosi si ca decor pentru… perete!

Pentru a crea un design unic cu ajutorul covorului pentru perete, alege unul de dimensiuni mici sau medii. Evita folosirea covoarelor mari, care acopera tot peretele, deoarece vor incarca prea tare spatiul.

Totodata, incearca sa alegi covorul in functie de nuantele si formele prezente in decorul camerei. De pilda, daca exista numeroase obiecte patrate in camera ta, este indicat sa pastrezi simetria cu ajutorul unui covor pentru perete patrat.

Covorul ca decor pentru trepte

Pentru a schimba designul unei incaperi, covorul poate fi folosit si pentru decorarea treptelor. Astfel, daca esti fericitul posesor al unei case spatioase, cu scara interioara, nu uita de trepte! Pentru decorul acestora, poti utiliza un covor moale si neaparat antiderapant, pentru a nu aluneca in timp ce pasesti.

Pe langa faptul ca un covor va oferi treptelor o culoare si o textura placuta, te poate proteja atat pe tine, cat si pe cei mici, care obisnuiesc sa alerge in picioarele goale prin casa.

Covorul ca loc de joaca pentru copii

Avand in vedere timpul pe care cei mici il petrec jucandu-se direct pe podea, e clar ca ai nevoie de un covor special conceput pentru ei, pe care sa se poata juca in voie.

De la covoare pentru copii cu Mickey Mouse, elefantei sau ursuleti, pana la covoare care reinterpreteaza strazile sau jocurile Lego, ai la dispozitie o gama variata de modele, pentru a-i oferi celui mic o camera vesela, perfecta pentru distractie.

Covorul ca separator de zone

Utilitatea unui covor nu se opreste aici: ce ai zice de folosirea lui ca separator de zone in living?

Fie ca ai un living open space sau, pur si simplu, unul mai spatios, care-ti permite crearea unor zone diferite (de socializare, de luat masa, de citit), covoarele te ajuta sa le delimitezi intr-un mod care nu-ti diminueaza suprafata disponibila din incapere.

Covorul ca tapiterie pentru un taburet vechi

Cu siguranta ai in casa ta cateva obiecte vechi pe care nu iti doresti sa le arunci, fie pentru ca au valoare sentimentala, fie pentru ca ai investit destul de mult in achizitionarea lor.

In functie de preferintele tale, poti folosi covorul ca tapiterie pentru taburetul vechi pe care nu vrei sa il arunci fiind este cadou de la cineva iubit, sau pentru scaunul balansoar care face parte din familie de ani buni.

Inca din antichitate covoarele erau folosite sub tot feluri de forma de la perdele pana la obiect de lux in palatele imperiale sau drept cadouri intre state.

In concluzie, lasa-ti imaginatia sa lucreze in locul tau si ai sa descoperi moduri frumoase in care poti folosi un covor si rolul pe care il poate avea in amenajarea casei tale.

{{clean2}}
{{clean3}}

4 thoughts on “5 moduri neobisnuite in care poti folosi un covor

  1. Felicitari autorului pentru munca depusa in crearea acestui articol captivant. Am invatat multe lucruri noi si am acum o mai buna intelegere asupra temei discutate. Astept cu nerabdare alte articole de calitate de la acesta.

  2. Aspectul practic al informatiilor prezentate in articol m-a impresionat. Sunt sfaturi si sugestii pe care le pot aplica in viata de zi cu zi pentru a obtine rezultate bune. Recomand lectura acestui articol tuturor celor interesati de subiect.

  3. Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului discutat. Este bine structurat si usor de urmarit, ceea ce face lectura sa fie placuta.

  4. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind detalii importante despre subiectul abordat. Cred ca acest tip de informatie este utila pentru cei care doresc sa afle mai multe despre aceasta tema.

Comments are closed.