Dupa cum bine stim jaluzele sunt decoratiunile cele mai populare pentru ferestrele casei noastre pentru ca sunt extrem de usor de montat si nu in ultimul rand schimba foarte usor aspectul incaperilor.

Daca iti doresti jaluzele in casa ta si nu stii care sunt cele potrivite noi te vom ajuta cu 5 tipuri dintre acestea si cateva caracteristici ale lor.

Jaluzele verticale

Jaluzelele verticale pot fi folosite atat ca decoratiuni pentru ferestre cat si ca inlocuitor pentru perdea.

Realizate din fasii de material taiate pe lungime,care se deplaseaza de-a lungul unei sine, acestea pot opri complet lumina sau pot fi pozitionate paralele pentru a regla cantitatea de lumina care intra in camera.

Poti fi foarte usor montate atat din tavan pana in podea pentru a da camerei mai multa intimitate, fie la ferestrele mici, atat timp cate fasiile sunt mai inguste.

Jaluzele orizontale

Jaluzelele orizontale sunt cunoscute si sub denumirea de jaluzele venetiene. Sunt realizate din lamele orizontale din aluminiu sau lemn si se pot fixa atat pe tavan, cat si pe perete.

Poti regla pozitia lamelelor ca sa ajustezi cantitatea de lumina care patrunde in camera, sau poti ridica ori cobori intreaga suprafata a jaluzelei prin mecanismul de actionare.

Le poti folosi atat in bucatarie, cat si in celelalte camere ale locuintei, pentru ca se gasesc intr-o diversitate de culori.

Jaluzele tip rulouri

Rulourile sunt, de obicei, realizate din tesaturi naturale ori sintetice si pot fi rulate in sus sau in jos.

Se monteaza usor, datorita unui sistem frecvent intalnit in cazul acestui tip de jaluzele, care permite fie fixarea jaluzelei cu suruburi in perete, fie fixarea cu adeziv pe rama ferestrei, fie agatarea acesteia, pur si simplu, de cadrul ferestrei.

Tesatura acestor jaluzele are, de obicei, proprietati termoizolante, oferind protectie impotriva razelor ultraviolete. Sunt disponibile intr-o multime de culori si imprimeuri, iar aceasta varietate le face potrivite in oricare dintre incaperile caminului tau.

Jaluzele din lemn

Jaluzelele din lemn (venetiene sau tip rulou) sunt foarte apreciate datorita caldurii si confortului pe care le confera unei incaperi. Au o eleganta aparte si sunt disponibile in mai multe variante de nuanta si textura.

Totusi, nu sunt recomandate in incaperile cu un nivel ridicat de umiditate, pentru ca lemnul este un material natural care poate fi afectat in timp de conditiile neadecvate de mediu.

Jaluzele plisate

Acest tip e jaluzele pot fi instalate atat in camera copiilor, cat si in bucatarie sau birou.

Sunt translucide si pot fi actionate prin mecanisme variate, cu arc, cu snur sau cu maner. Sunt confectionate din poliester cu structura tip fagure si se monteaza atat pe tavan cat si pe perete. in zilele toride de vara, racoarea este pastrata in camera prin cutele ce actioneaza ca o bariera termica.

Daca iti doresti orice tip de jaluzea ia in considerare sfaturile de mai sus si nu in ultimu rand pentru a arata totul impecabil ofera dimensiunile corecte furnizorului de jaluzele.

{{clean2}}

4 thoughts on “5 tipuri de jaluzele – Avantaje si dezavantaje

  1. Este fascinant cum acest articol reuseste sa puna in lumina diferite perspective asupra subiectului abordat si sa ofere cititorilor o viziune ampla asupra situatiei. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de acest domeniu.

  2. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in acest articol si de atentia la detalii a autorului. Este clar ca s-a depus mult efort pentru a crea un continut relevant si bine documentat, iar rezultatul final este remarcabil.

  3. M-am simtit foarte inspirat citind acest articol si am descoperit multe aspecte noi legate de subiectul respectiv. Este important sa ne informam din surse credibile si sa ne educam constant pentru a ne dezvolta cat mai mult posibil.

  4. Articolul de pe acest site este extrem de interesant, oferind informatii valoroase despre subiectul discutat. Este impresionant modul in care autorul abordeaza aceasta tema si aduce argumente solide pentru sustinerea punctului sau de vedere.

Comments are closed.