7 metode prin care puteti scapa de daunatorii casnici fara a utiliza chimicale

Must Try

Caminul este un spatiu al confortului. Este locul in care va simtiti in siguranta si feriti de tot. Caminul este sanctuarul vostru, deci v-ati simti inconfortabil daca ati vedea paraziti tarandu-se prin colturile casei.Pe unii s-ar putea sa nu ii deranjeze compania acelor mici creaturi, dar atunci cand stiti ca sunt purtatoare de boli si microbi, trebuie sa preluati situatia in propriile maini.

Companiile de dezinsectie utilizeaza chimicale daunatoare pentru a elimina parazitii. Chimicalele acelea pot fi nocive pentru voi si pentru familiile voastre.

Exista si metode ce nu necesita astfel de substante prin care puteti scapa de daunatorii casnici. Iata cateva sfaturi pentru a va scapa caminul de astfel de probleme fara a utiliza chimicale.

1. Luati la cunostinta inamicul

Acest pas este la fel de important precum toate celelalte. Trebuie sa stiti cu ce tip de paraziti aveti de-a face. Astfel, veti stii ce tip de materiale sunt necesare.

Faptul ca vedeti ce se afla prin casa s-ar putea sa nu fie destul pentru a-i elimina, dar nu este un pas peste care sa treceti.

Dupa ce ati luat la cunostinta inamicul, puteti incepe sa achizitionati materialele potrivite pentru a va curata casa de daunatori.

2. Faceti curatenie

Curatenia este extrem de importanta si este cel mai necesar pas pentru a tine departe micile insecte. Curatati blaturile de la bucatarie sau zonele cu care mancarea face contact. Tineti zaharul, mierea, faina sau orice alte ingrediente ar putea atrage daunatorii casnici in containere.

Duceti gunoiul in fiecare zi si puneti-l intr-un cos cu capac, departe de usa. Spalati vasele imediat. Reciclati hartiile vechi si pe cele uzate, precum si cutiile de carton in care majoritatea soarecilor, sobolanilor, gandacilor sau altor rozatoare prefera sa se ascunda.

3. Folositi acid boric

Acidul boric este oarecum chimic, dar poate fi folosit in siguranta, deoarece principala sa componenta, Borul, poate fi gasita in pudrele pentru spalare, in pastele de dinti si in apa de gura. Este sigur, dar nu este consumabil si poate dauna daca este ingerat in cantitati mari.

Acidul boric este precum o otrava pentru stomacul insectelor. Pudra se lipeste de insecte atunci cand calca in ea sau cand o ating. Pana sa o transporte catre colonie, insectele o ingereaza cand se spala. O puteti amesteca cu zahar pentru a prinde furnicile sau puteti pune o cantitate mai mare in colturile casei pentru sobolani sau soareci.

4. Castravete

Castravetele este un ingredient comun intr-o casa. Poate fi cumparat din magazin sau din supermarket. Prin fire, furnicile sunt dezgustate de castraveti.

Nu le vor omori dar le vor elimina din spatiile importante, precum dulapurile de bucatarie, sertarele pentru vase, etc. Trebuie doar sa puneti cateva felii sau coji de castravete in acele spatii. Castravetii amari functioneaza cel mai bine.

5. Scortisoara

Scortisoara este un alt ingredient minunat pentru a elimina furnicile de pe dulapurile din bucatarie, mese sau colturile casei. Presarati o cantitate mica in zonele infestate si vor disparea. Este o solutie temporara si furnicile s-ar putea intoarce dupa ce scortisoara este curatata.

6. Apa cu sapun

Daca aveti o problema cu gandacii de bucatarie, trebuie sa tineti aproape o sticla cu apa si sapun, cu care sa stropiti asupra gandacilor atunci cand ii vedeti. Acest amestec simplu omoara gandacii. Tot ce mai ramane de facut este sa curatati dupa insecta moarta.

7. Busuioc

Ierburile proaspete pot fi folosite si cu alte scopuri, nu doar pentru a da gust mancarurilor preferate. Busuiocul poate fi utilizat si pentru a scapa de muste. Acestea urasc mirosul busuiocului. Cresteti o planta de busuioc intr-un ghiveci si ar trebui sa fie de ajuns pentru a scapa de ele.

Daca locuinta nu va permite sa cresteti plante, puteti folosi si frunze uscate de busuioc, pe care sa le puneti intr-un saculet si pe care sa il mai scuturati din cand in cand. Acesta va emite aceeasi aroma precum planta, putand alunga mustele.

Ultimele articole

Mai multe articole recomandate