Poate fi vorba despre orice tip de incapere unde constati la un moment dat ca ai nevoie sa o divizezi un pic, sa separi anumite spatii.

De exemplu pe un pe hol prea mare si inestetic vrei sa creezi o zona de intrare cu cuier, o bancuta, si restul sa amenajezi un mic spatiu de cafea cu un fotoliu si o masuta.

Un dormitor spatios poate fi transformat la venirea unui nou membru in familie; cu o mica despartitura poate fi separat spatiul de dormit al parintilor de cel al bebelusului. Sau vrei sa separi sufrageria de spatiul de luat masa, imparti o camera a copiilor in doua pentru a oferi putina personalizare si intimitate fiecaruia dintre ei.

Indiferent de motivul pentru care vrei sa realizezi aceasta separare provizorie, iata cateva idei cum si din ce materiale ai putea sa o faci:

Un perete din sticla termopan transparenta sau decorativa;
Raft sau alta piesa de mobilier – impartirea este simpla in acest caz si este ceva functional. Un raft deschis in care poti pune carti, plante, decoratiuni, amintiri de familie, arata bine in orice camera. Poate fi si alt mobilier: un dulap, o canapea intoarsa cu spatele etc. Daca spatele mobilierului sau patului nu este foarte estetic, poate fi acoperit cu autocolant, cu panouri decorative sau vopsit.

Riflaj – este o metoda despartitoare moderna, de efect. Poate fi realizat si ca proiect de weekend de catre un membru al familiei. Ai nevoie doar de niste baghete din lemn, cuie, eventual un lac sau bait. Poti gasi inspiratie pe internet.

Panou decorativ- este o varianta putin mai costisitoare si potrivita mai ales in sufragerii, holuri, cai de acces. Exista o multitudine de modele si culori dintre care poti sa selectezi ce ti se pare potrivit. Unele sunt modele pliante, mobile, altele trebuiesc fixate.

Gardut sau ghivece din plante – atentie, pentru a avea plante, trebuie sa fie o camera cu lumina naturala din abundenta. Poate fi vorba despre o partitie tip gardut din arbusti de apartament sau alte plante, dar si de pereti verzi (plante agatatoare, suculente) pana sus sau doar pe o suprafata anume. O varianta pentru spatiile fara prea multa lumina naturala ar fi lichenii sau plantele artificiale.

Draperie sau jaluzea – si aceasta metoda de partajare este simplu de realizat si este temporara, oricand spatiul putand fi deschis doar dintr-o miscare.

Perete din sticla sau plexiglas – te poti gandi la o partitie tip usa culisanta sau care se poate plia sau trage intr-o parte la nevoie sau la ceva fix din astfel de materiale care sunt usor de asamblat si pot permite si luminii sa treaca fara probleme.

Crengi, tulpini copaci, bambus – pentru un interior in stil etno, japonez, case de vacanta, pensiuni sau orice spatiu pe care il vrei sa se simta apropiat de natura, poti sa realizezi partitii din materiale naturale: gardut din nuiele, crengi, bambus, impletituri de nuiele etc.

Indiferent ce vei hotari din variantele de mai sus, nu uita sa te gandesti si la aspecte ca: partitia nu trebuie sa blocheze lumina naturala care patrunde prin ferestre; nu trebuie sa blocheze circulatia in incapere (numai daca iti doresti asta); in cazul copiilor mici, trebuie sa te gandesti la partitii care pot fi bine ancorate, sa nu se rastoarne peste ei.

3 thoughts on “Idei de partitii temporare pentru anumite spatii din casa

  1. Ma bucur ca am dat peste acest articol, imi place cum sunt descrise experientele de calatorie ale autorului. Abia astept sa citesc mai multe astfel de articole pe acest site.

  2. Fotografiile sunt absolut superbe! Imi doresc sa ajung si eu la acele peisaje de vis pentru a le admira cu ochii mei. Multumesc pentru inspiratie!

  3. Articolul este foarte interesant, mi-a placut modul in care sunt prezentate informatiile despre calatoriile in Romania. Mi-ar placea sa vizitez si eu acele locuri minunate.

Comments are closed.