Alegerea termopanelor reprezinta una dintre cele mai dificile decizii cand vine vorba de date tehnice si materiale.

Alegerea termopanelor reprezinta una dintre cele mai dificile decizii cand vine vorba de date tehnice si materiale. Acest tip de domeniu este greu de interpretat si de patruns in esenta lui fara a avea minimele cunostinte necesare, pentru a intemeia alegerea corecta in momentul achizitionarii celor mai calitative si sigure termopane. Termopanele fac parte din siguranta casei, oferind de asemenea si, o buna protectie termica si fonica.

Ca alegerea ta in materie de termopane sa nu devina o povora ci mai degraba o liniste, noi am venit cu cateva detalii si informatii ca sa-ti facem viata si alegerea termopanelor mult mai simpla, accesibila si calitativa. Inainte de toate as vrea sa mentionez faptul ca achizitionarea termopanelor trebuie sa reprezinte o investitie pentru locuinta voastra ci nu o cheltuiala.

Cand vine vorba de linistiea propriului camin, este necesar sa optam pentru cele mai calitative produse din termopan. Intrucat, facand alegerea corecta nu vom beneficia de retusuri si bani investiti ulterior. Mai bine investim mai mult si primim pe masura, decat sa investim putin si sa primim minimul de calitate, deoarece din punctul meu de vedere nu exista investestii putine pentru un rezultat neasteptat.

Pasi de parcurs in alegerea termopanelor

1. Foarte important inainte de a pleca la „razboi” este planul de „bataie”, planul de initiere, unde iti pui pe foaie toate dorintele si toate nevoile pe care ai vrea ca termopanele tale sa le indeplineasca. Acest pas este esential deoarece are un lor important in asezarea propriilor ganduri si idei;

2. Alegerea tampleriei casei tale: PVC, aluminiu sau lemn. Din acest moment, va ganditi de unde ati putea achizitiona terpomanele si cu cine ati putea colabora in montarea si finisarea acestora. !Nu uitati! De cele mai multe ori, montarea acestora reprezinta aproximativ 70-80% din intregul aspect al acestora si din intregiile beneficiipe care le furnizeaza. Meseriasul cara va va realiza lucrarea trebuie sa puna suflet si pasiunea in propria meserie, de aceea aveti mare grija la astfel de aspecte;

3. Dupa momentul cercetarii si a alegerii firmei de colaborare, este esential sa nu va aruncati cu capul ianinte si sa nu va avantati celui ca va ofera un pret accesibil si trebuie sa va informati ca sa aveti cunostiinta de lucrarile anterioare, de modul cum lucreaza si de rezultatele obtinute pana in momentul de fata. Pretul va poate acapara atentia de cele mai multe ori si sa faceti o greseala majora cara va va consta destul de mult in viitorul apropiat. Ganditi de 2 ori si fi-ti intelepti si rabdatori;

4. Daca ati ales firma sau chiar si meseriasul de incredere care va va putea monta termopanele in maniera corecta si optima, puteti trece la „personajul principal”: fereastra. Termopanul dispune de o variatate de materiale si informatii de care trebuie sa aveti la cunostiinta pentru a se mula intereselor fiecaruia in parte.

5 detalii care fac difereta, sunt:

 •  Sticla;
 •  Profilul;
 •  Feronaria (foarte important);
 •  Accesorile suplimentare;
 •  Garantia si pretul propus.

Sticla

Alegerea sticlei termopanelor trebuie sa asigure calitate si siguratnta, de aceea este important sa tinem cont de urmatorele aspecte:

 • Grosimea sticlei;
 • Bagheta pentru distantare;
 • Folia de geam;
 • Gazul dintre foliile de sticla.

Bugetul alocat achizitionarii sticlei termopanelor poate diferentia din punct de vedere calitativ. Bagheta distantiera din interiorul acestora poate detine un cost suplimentar, daca dispuneti de un buget mare, alegeti PVC.

Profilul

Profilul termopanului reprezinta un procentaj de 40% a lucrarii in sine. Aspectele important sunt:

 • Grosimea peretilor externi;
 • Latimea;
 • Numarul de chedere a tocului;
 • Numele producatorului.

Feronaria

Meseriasul care va va rezolva  lucrarea va va oferi cea mai buna feronarie care se potriveste in ansamblu termopanului ales.

Accesorii suplimentare

Accesorile suplimetare tin de confortul si de mentinerea in parametrii optimi a lucrarii, precum:

 • Grile de aerisire;
 • Plase insecte;
 • Sisteme de umbrire etc.;

Garantia produsului finisat

Ca-n achizitionarea fiecarui produs in parte, avem nevoie de o siguranta suplimentara si, anume garantia. Firmele sau meseriasii ofera o garantie de 2 pana la 5 ani a lucrarii furnizate. 2 ani garantie pentru tamplarie si 5 ani pentru sticla termopanului. Timpul pentru garantie difera in functie de lucrare si de materialele alese.

Pretul

Este foarte important ca pretul sa reflecte calitatea serviciilor pe care meseriasii ti le ofera. Ca si client, trebuie sa stii sa pui in bilant fiecare avantaj si aspect pozitiv.

In concluzie, pentru alegerea celor mai sigure si calitative termopane asigurati-va ca studiati materialele inainte de a opta pentru ele. Trebuie sa acordati atentie fiecaror detalii in parte pentru ca rezultatul sa fie unul dorit.

3 thoughts on “Totul despre alegerea celor mai calitative si sigure termopane

 1. Ma bucur ca am descoperit acest articol, deoarece mi-a oferit o noua perspectiva asupra subiectului discutat. Am invatat multe informatii noi si am fost provocat sa reflectez asupra unor idei prezentate. Recomand lectura acestui articol tuturor celor interesati de domeniu.

 2. Sunt impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol. Autorul a reusit sa aduca in discutie multiple aspecte relevante si sa le argumenteze cu date si exemple concrete. Este un material care merita citit atent pentru a intelege mai bine subiectul abordat.

 3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa prezinte informatiile intr-un mod clar si usor de inteles, facandu-l accesibil cititorilor de toate nivelele de cunostinte.

Comments are closed.