Alegerea metodei de incalzire este foarte importanta pentru confortul de mai tarziu al locuintei si valoarea facturilor. Dintre solutiile disponibile, sobele pe carbune si incalzirea centrala pe gaz sunt cele mai populare. Carbunele este considerat un combustibil ineficient, necesita multa munca in timpul incalzirii si, mai ales, este toxic pentru mediu. Din acest motiv, merita luata in considerare instalatia de gaz.

Persoanele care aleg sa instaleze gaz acasa au doua metode la alegere. Racordarea la conducta de gaz sau instalarea buteliilor GPL. In unele cazuri, nu este posibila tragerea unei conducte de gaz sau necesita o investitie mare si lucrari complicate. Incalzirea cu gaz lichid nu necesita autorizatii de construire, daca rezervorul nu depaseste 7 m3 si, in plus, poate fi instalat pe sol sau subteran.

Proprietarii care au decis sa instaleze un rezervor langa casa se pot lauda cu costurile reduse de operare si confortul de utilizare. O astfel de solutie castiga din ce in ce mai multi sustinatori, si datorita altor beneficii rezultate. Cele mai importante avantaje ale incalzirii cu GPL sunt:

Comoditate – aceasta metoda de incalzire este practic fara intretinere. Este suficient sa setati parametrii de incalzire si nu trebuie sa va faceti griji pentru reumplerea cu combustibil. In plus, gazul din rezervor poate fi folosit nu numai pentru mentinerea unei temperaturi optime in casa, ci si pentru a incalzi apa sau pentru a gati la aragaz.

Eficienta – rezervorul cu gaz poate sa ajunga pentru cateva luni, asa ca nu trebuie sa aveti grija de alimentarea si depozitarea regulata a combustibilului. In plus, GPL-ul are proprietati de incalzire mult mai bune decat combustibilii solizi, astfel incat instalatia foloseste mai putin combustibil, oferind aceeasi cantitate de caldura.

Ecologie – gazul lichid arde practic in intregime, fara a degaja substante nocive de ardere in mediu. In plus, nu trebuie sa va faceti griji cu privire la curatarea cenusii si a mirosului neplacut, care se simte in cazul carbunelui de proasta calitate.

https://www.flaga.ro/propan/uz-casnic

2 thoughts on “Incalzirea locuintei, incalzirea cu gaz lichid

  1. Ma bucur ca am dat peste acest articol, pentru ca am invatat multe informatii noi despre alimentatia sanatoasa. Este esential sa avem grija de ceea ce mancam si sa ne informam constant despre beneficiile diferitelor alimente. Multumesc autorului pentru aceste sfaturi utile!

  2. Articolul este foarte interesant, deoarece prezinta o serie de sfaturi practice pentru a avea o dieta sanatoasa si echilibrata. Este important sa ne hranim corect pentru a ne mentine sanatatea si energia pe tot parcursul zilei. Recomand cu caldura acest articol celor care sunt interesati de nutritie si stil de viata sanatos.

Comments are closed.