Pentru oameni, mirosul urat al picioarelor este una dintre cele mai mari griji cand vine vorba de igiena. Nu numai ca ii indeparteaza pe cei din jur, dar poate reduce si increderea in sine. Mai jos vom expune cateva informatii despre aceasta problema si cateva sfaturi pentru a o rezolva.Cauzele picioarelor urat mirositoare

Mirosul picioarelor poate avea mai multe cauze. Conform WebMD, purtarea aceleiasi perechi de pantofi in fiecare zi este motivul principal pentru formarea mirosului. Conform publicatiei, picioarele incep sa miroasa daca transpiratia penetreaza materialul pantofilor ce vor fi purtati inainte de a le permite sa se usuce.

Precum precizeaza Foot Vitals, problema este cauzata de transpiratie sau hiperhidroza, stres, administrarea unor medicamente, alcool, droguri, schimbari hormonale datorate pubertatiei sau a menopauzei si a unei igiene neadecvate.

Cum putem tine problema sub control

Ceai negru

Ceaiul negru poate fi una dintre solutiile pentru mirosul urat al picioarelor. Conform Foot Doctors NJ, ceaiul negru contine acid care omoara bacteriile din picioare si inchide porii. In publicatie este descris ca pentru preparare, ceaiul trebuie fiert timp de 15 minute.

Apoi, se adauga 2 patrimi de apa rece. Dupa, picioarele se baga in ceaiul negru pentru 30 de minute; acest tratament se aplica in fiecare zi, timp de cateva zile. Ca alternativa, picioarele pot fi imersate intr-o solutie cu o parte otet si doua parti apa.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un alt remediu pentru eliminarea mirosului urat al picioarelor. Conform Top 10 Remedii de Acasa, bicarbonatul de sodiu neutralizeaza ph-ul din transpiratie. Acest mecanism reduce numarul de bacterii din picioare; prin urmare, se diminueaza si mirosul neplacut.

Conform publicatiei, pentru preparare, se adauga bicarbonatul de sodiu in apa calda, doar o lingurita pentru fiecare patrime de apa. Apoi, se inmoaie picioarele in solutie pentru 15 pana la 20 de minute in fiecare seara, timp de cateva zile. Bicarbonatul de sodiu poate fi presarat in pantofi si/sau sosete inainte de a le purta.

Sare de Epsom

Un alt tratament pentru mirosul picioarelor este sarea de Epsom. Everyday Roots relateaza ca aceste saruri neutralizeaza mirosul neplacut. In plus, alina durerile din picioare.

Publicatia continua sa descrie modul de pregatire si spune ca persoana trebuie sa dizolve jumatatea unei cani de sare de Epsom in 8 cani de apa calda. Apoi, se inmoaie picioarele pentru 30 de minute in solutie iar ritualul se repete o data sau de doua ori in fiecare zi.

Per total, mirosul picioarelor s-ar putea sa nu fie o problema la fel de grava precum cancerul, dar poate sa scada increderea in sine a unei persoane, ceea ce o va impiedica sa participe eficient in societate. Astfel, ar trebui sa se aplice un tratament, fie sub forma de remedii naturale sau consultatii medicale.